X
Ще участвате ли в програмата за саниране на жилищни блокове
 
Варна - Интервю
 
Доц. Георги Кючуков, ПП АБВ: 80 % от хората, с които контактувам не искат предсрочни избори
03.12.2016 12:45 / Варна / Интервю
За това дали хората искат предсрочни парламентарни избори и какви са нагласите във Варна, Радио „Фокус” – Варна разговаря с народния представител доц. Георги Кючуков от ПП АБВ

„Фокус”: Доц. Кючуков, започна политическата рулетка. Къде се насочват предпочитанията във Варна. Искат ли хората скорошни предсрочни парламентарни избори?
Доц. Георги Кючуков: Лично моето впечатление от контактите с хората и от контактите с другите политически партии е, че никой в момента не иска и не е склонен де се провеждат нови, предсрочни парламентарни избори и то не сама заради финансовата страна на въпроса. Просто енергията на хората като, че ли се изчерпа да дават своят вот и определено над 80 % от хората, с които аз контактувам казват, че не искат предсрочни избори.

„Фокус”: Според вас защо изобщо се стигна до тази много странна политическа ситуация в България последните през двайсетина дни?
Доц. Георги Кючуков: Честно казано, при най-повърхностния преглед на нещата излиза, че всичко това се дължи на накърненото самочувствие на лидерите на партията ГЕРБ, които разчитаха, че ще спечелят изборите без проблеми. Страхувам се, че може би има и по-дълбока причина, която обаче ние не знаем. Дали това е някаква заплаха за икономическото или за финансовото развитие на страната аз не мога да твърдя, но ми се струва много несериозно да се предизвика правителствена, а от там и парламентарна криза само от една накърнено самочувствие. А от там, не дай си Боже и икономическа криза. Лошота е, че новото правителство ще започне да действа активно най-рано в средата на следващата година - чакат ни седем месеца безвластие.

„Фокус”: Има ли според вас вариант този Парламент, на който и вие сте член, да излъчи силно правителство?
Доц. Георги Кючуков: Ще е много трудно, особено след това, което се случи с Патриотичния фронт или с Обединените патриоти както се наричат, които още преди да получат мандата започнаха да изявяват прекалено много претенции и да се правят на управляващи и може би това им изигра лоша шега и подкрепата на ГЕРБ и другите парламентарни групи се оттегли.

„Фокус”: Каква е позицията на парламентарната група на АБВ?
Доц. Георги Кючуков: В момента това, което можем да кажем е, че просто друг изход освен предсрочни избори няма защото не виждаме, дори и да ни се иска, как може да бъде създадено правителство при сегашната конфигурация на Парламента. Нещо повече. Дори и да получи подкрепа за известно време, то ще бъде крайно нестабилно и според мен само ще отложи с няколко месеца агонията на този Парламент.

„Фокус”: Явно вече всички партии се обединяват около тезата, че изборите вече са наложителни.
Доц. Георги Кючуков: Според мен всички партии вече виждат, че не може и , че няма друг изход, въпреки, че личното ми впечатление е, че нито една от партиите, представени в Парламента няма желание за толкова бързи предсрочни избори след президентските. Нямат и готовност за избори. Редиците на партиите все още не са стегнати.

„Фокус”: Все пак този Парламент работи, всеки ден приема закони. Мислите ли, че това ще се отрази положително но успокояването на политическата обстановка в страната?
Доц. Георги Кючуков: Трябва да се отбележи, че окончателното приемане но бюджета на държавата на първи декември стана по един срамен начин, но това е друга тема. Парламентът трябва да действа. До последния момент, докато има правомощия той трябва да действа защото предстоят много голямо количество закони и поправки, които трябва да бъдат приети. Не може държавата да се остави без закони.

„Фокус”: Кога ще бъде разпуснат Парламента?
Доц. Георги Кючуков: При всички варианти след Нова година, най-вероятно в края на месец януари 2017 година при встъпване в длъжност на новия президент. До тогава Парламентът ще си работи нормално с нормален дневен ред. Има си програма за действие. До тогава можем да очакваме някаква стабилност в държавата защото ще си има работещ Парламент и правителство. Въпреки, че служебно правителство без работещ Парламент, не е особено добре. Ще бъде уникална ситуацията със служебно правителство и работещ Парламент. Лично на мен не ми е известно в историята на Народното събрание да има такъв прецедент. Но всъщност ситуацията се стече така че ще опитаме и този начин. Това е най-вероятно и правен прецедент.
Петко ПЕТКОВ

 
Варна - последни интервюта
 
 
 
 
 
 
ГЕРБ ще оглави правителство след изборите, ако народът нареди партията на първо място, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов

Криминалният контингент се активизира заради политическата несигурност в страната, каза гл. комисар Георги Костов

Общо 92 мигранти са били спасени край бреговете на Испания

Кубрат Пулев победи Самюел Питър след три рунда и отказ на нигериеца
ГЕРБ ще оглави правителство след изборите, ако народът нареди партията на първо място, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов

Бюджет 2017 е поредният ограничителен бюджет, според анализатори

Трябва да се постигне споразумение на техническо ниво преди срещата на Еврогрупата, смятат френският президент и гръцкия министър-председател

Бокс: Тервел Пулев спечели с нокаут първия си мач като професионалист
ТИР е самокатастрофирал на пътя между Несебър и Слънчев бряг

Криминалният контингент се активизира заради политическата несигурност в страната, каза гл. комисар Георги Костов

Най-малко осем цивилни са загинали при въздушен удар в Алепо

Футбол: Арсенал победи като гост Уест Хем с 5:1
Криминалният контингент се активизира заради политическата несигурност в страната, каза гл. комисар Георги Костов

Ситуацията в Парламента и извън него ясно показва, че се върви към служебно правителство, каза депутатът от АБВ Петър Кадиев

Земетресение с магнитуд 4,2 е било регистрирано на гръцкия остров Карпатос

Бокс: Тервел Пулев спечели с нокаут първия си мач като професионалист
Виж емисията от 21:00 | 22:00 | 23:00 | 00:00
Програма
06:00 – 10:00 "Focus - News"
Всичко по-важно от световните, националните и регионални новини. Актуална трафик информация и приятна музика в почивния ден.

10:00 – 13:00 "Метроном"
Седмично обзорно –публицистично предаване. Репортажи за важните от седмицата събития, коментари и интервюта.

13:00 – 15:00 "За честта и славата на България"
Предаване за миналото и днешния ден на българската армия.

15:00 – 16:00 "Шанз Елизе"
Предаване за френска култура, наука и изкуство, за френското в България и българското във Франция.

16:00 – 21:00 "Фокус Спорт"
Преки репортажи, интервюта, коментари в ефир на спортни срещи, футболни мачове от „А” и „Б” група, евротурнирите, световните и европейските квалификации, волейболните и баскетболните мачове от държавното първенство и евротурнирите, тенис мачове, турнири по лека атлетика, шах и други.

21:00 – 24:00 "Focus - News"
Всичко по-важно от световните и национални новини. Актуална трафик информация и приятна музика в края на деня.

 
Основни категории в сайта:

Централни Новини Регионални новини Трафик Интервюта
За нас:

Галерия Покритие Контакти
Ефир

Он-лайн радио Телефони Предавания
Реклама

Тарифи Покритие Представяне
Други:

начало
за потребителя:

Он-лайн радия Авто вестник
   
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook